Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Studiekreds om den russisk-ortodokse kirke

Studiekreds om den russisk-ortodokse kirke
09
MAR
Dato
Onsdag d. 9. marts 2022, kl. 19:30
Sted
Bøstrup Sognehus, Bøstrupvej 39, 5953 Tranekær
Medvirkende
Pastor emeritus Eigil Andreasen

Studiekreds om den russisk-ortodokse kirke

ved pastor emeritus Eigil Andreasen

 

I den seneste tid er mange ortodokse kristne kommet til Danmark og har slået sig ned her, og de ortodokse menigheder udgør nu det 3. største kristne samfund i Danmark.

Vi skal i studiekredsen arbejde med den russisk-ortodokse kirkes historie, dens gudstjenesteform (liturgi), dens ikonografi, dens klostervæsen og fromhedsliv. Vi skal arbejde med kirkens forhold til den russiske stat under Zardømmet, under Sovjetunionen og i dag under Putins styre. Hvilken rolle spiller den ortodokse kirke i det russiske samfund i dag? Er den russiske kirke en folkekirke som vores?

 

Som grundlag for studiekredsen skal vi sammen læse bogen: Moskva – det tredje Rom. Den ortodokse Kirke i Rusland af Arne Bugge. G. E. C. Gads forlag. København 1970 (Kosmos - Serien)

 

Der vil være mulighed for at låne bogen, hvis man ikke selv har den eller kan eller ønsker anskaffe den.

 

Studiekredsen finder sted på følgende onsdage i Bøstrup Sognehus:

26. januar

16. februar

9. marts

23. marts

 

Vi begynder kl. 19.30 og slutter ca. kl. 22.00 alle aftener.

Af hensyn til bestilling af bøger på biblioteket er tilmelding en god ting. Enten til pastor emeritus Eigil Andreasen, telefon 21 72 10 48 eller til sognepræst Peter Møberg telefon 62 50 22 50 eller mail: pemm@km.dk senest 4.januar 2022.

 

Studiekredsen afsluttes med en koncert/økumenisk gudstjeneste den 11. april kl. 19.00 i Stoense Kirke, hvor ensemblet Oda A Capella blandt andet vil fremføre liturgiske sange fra den russisk-ortodokse kirkes tradition. Efterfølgende vil der være fernisering på årets påskeudstilling i Stoense Kirke, som denne gang vil byde på malerier af ikoner.