Torsdag d. 11. april 2019, kl. 17:00

EsbjergEvangeliet er et kæmpemæssigt vægmaleri af kunstneren Erik Hagens.  Det originale kunstværk er over 40 meter langt og malet på en væg på UC-Syd i Esbjerg, men en reproduktion – et 20 meter langt billedtæppe - udstilles på Nordskolen i uge 15, hvor eleverne fra 0. – 5. kl. skal arbejde med kunstværket.

Erik Hagens har skabt et underfundigt, humoristisk, alvorligt, tankevækkende og provokerende kunstværk, der flytter mange af de kendte bibelhistorier ind i vores tid: bl.a. ses Kain på en Massey Ferguson traktor, Babelstårnet er sat op som det periodiske system og Jomfru Maria får overbragt en vigtig nyhed af en flyvende transistorradio.

Torsdag den 11. april kl. 17.00 på Nordskolen

Pastoratets børn inviteres tillige med forældre og bedsteforældre til opleve EsbjergEvangeliet. De af Nordskolens elever, der har arbejdet med kunstværket vil fortælle om maleriet og vise små optrin, som de har lavet.

Efter arrangementet vil der være fællesspisning for både børn og voksne på Nordskolen. Tilmelding er nødvendig til sognepræst Peter M. Møberg på mail: pemm@km.dk eller tlf.: 62 50 22 50.

[Indsæt billedet ”EsbjergEvangeliet” med billedteksten ”Foto: Poul Madsen”]

Torsdag den 11. april kl. 19.00 på Nordskolen

Sognepræst Line Nissen fra den lokale folkekirkelige skoletjeneste SYMF giver en guidet fremvisning af det gigantiske kunstværk og fortæller om kunstnerens tanker og motivation i sit arbejde med værket.

Kunstneren har indsat 150 henvisninger til skriftsteder i Bibelen i sit kunstværk. Henvisningerne fungerer som små spor i jagten på kunstnerens budskab. Der vil være tid til at gå på opdagelse på egen hånd efter kaffepausen. Medbring gerne en Bibel eller smartphone.

Arrangementet er gratis.

Alle er velkomne!

Sted
Nordskolen, Langeland